Kuchař - číšník
Učební obor vhodný pro chlapce i dívky zakončený výučním listem
Odborný výcvik se uskutečňuje ve školním restauračním zařízení JUNIOR Club pod vedením mistrů odborné výchovy. V průběhu studia mohou absolvovat barmanský a baristický kurz.
Odborné znalosti žáci získají mj. v následujících předmětech:
- technologie
- potraviny a výživa
- zařízení provozoven
- stolničení
- společenská výchova
- speciální technologie
Absolvent školního vzdělávacího programu zvládá činnosti v provozovnách veřejného stravování na úseku výroby a odbytu.
- ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů
- zhotovuje pokrmy teplé i studené kuchyně a připravuje jednoduché moučníky
- kontroluje kvalitu pokrmů, esteticky je upravuje
- umí pokrmy správně uchovávat
Ovládá základní pravidla a techniku obsluhy podle prostředí a charakteru společenské události. Je schopen pracovat jako samostatný číšník od přijetí objednávky až po její vyúčtování.
Uplatní se při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance a po nezbytné praxi v oboru je připraven na podnikání v soukromém sektoru.