Restaurační zařízení Junior Club
Ve dnech: pondělí 28. října (státní svátek), úterý 29. října (provozní důvody), středa 30. října (provozní důvody) bude školní restaurace Junior Club zavřena; v tyto dny se nebude vařit.
Od čtvrtka 31. října bude restaurace otevřena dle obvyklé otevírací doby.
Je určena k odbornému výcviku žáků gastronomických oborů, plní tedy funkci střediska odborného výcviku. Práce žáků, vytvořená při odborném výcviku, je předkládána skutečným hostům, kteří se zde stravují. Restaurační zařízení se skládá z restaurace v přízemí s kapacitou 60 míst a kavárny v patře s 50 místy u stolu. Žáci pod dohledem učitelů odborného výcviku připravují jídla a obsluhují hosty. Žáci pracují v moderní kuchyni, v prvním ročníku se učí přípravné práce a vařit polévky, ve druhém jednoduché pokrmy a ve třetím roce připravovat samostatně celá menu. Mistři odborné výchovy dbají na to, aby žáci dodržovali technologické postupy, hygienické a bezpečnostní předpisy a udržovali pořádek na pracovišti.
V obsluze žáci začínají přípravou pracoviště, pokračují nácvikem složité obsluhy, přípravou slavnostních tabulí a praktickou obsluhou hostů. Žákům, ubytovaným na domově mládeže, jsou v restauraci podávány večeře i s obsluhou. Večeře připravuje odpolední směna žáků. Součástí provozu jsou i tématické dny zahraničních kuchyní, tradiční jsou „vepřové hody“ a „zvěřinové hody“. Tyto akce zpestřují restaurační provoz a umožňují žákům podílet se na jejich přípravě.
V restauračním zařízení JUNIOR Club lze pořádat i slavnostní akce, svatební hostiny, rauty apod.
Restaurace Junior
tel.: 702 133 126 nebo 386 322 586