Stravovací a ubytovací služby
Učební obor pro chlapce i pro dívky, kteří absolvovali základní školu,speciální školu, případně méně než 9 ročníků základní školy.
Během teoretické i praktické výuky žáci:
- osvojí si technologické postupy přípravy pokrmů a nápojů
- naučí se rozeznávat jednotlivé suroviny a jejich jakostní znaky
- seznámí se s možnostmi využití surovin ve společném stravování
- získají základy obsluhy hostů
- získají znalosti i dovednosti z ubytovacího provozu
- v případě zájmu se mohou se účastnit kurzu číšníků a barmanů
Odborné znalosti žáci získají mj. v následujících předmětech:
- potraviny a výživa
- zařízení provozoven
- technologie
- stolničení
Po vykonání závěrečné zkoušky najdou absolventi uplatnění:
- samostatné či pomocné práce v kuchyních stravovacích zařízení
- samostatná příprava teplé i studené kuchyně
- práce v ubytovacích zařízeních
- po přiměřené praxi jsou schopni samostatného podnikání v tomto oboru